Restaurang

PÅ VÅRDNÄS ÄLSKAR VI ALLA

TYPER AV MÅLTIDER

Vi älskar mat – och måltiden som mötesplats.  Här är det enkelt att äta både nyttigt och fantastiskt gott – varje dag. Vi ligger mitt i Östergötland, i ett matlandskap rikt på fina råvaror och här känns det naturligt att vår mattradition är rotad i det klassiska svenska köket, men vi hämtar också inspiration från hela världen och lägger stor vikt vid utveckling av det gröna köket.

 

Vi bakar själva dagens bröd och bakverk i gårdens bageri och självklart kan du också njuta av goda drycker hos oss. Prova gärna vårt eget husöl, som vi tagit fram speciellt för Vårdnäs tillsammans med Nils Oscars Bryggeri. Genom vårt medlemskap i Östgötamat och miljömärkningen Svanen har lokala och ekologiska producenter förtur på leveranslistan.

 

Välkommen till bords – vi ser fram emot att få ta hand om dig!

VÄLKOMMEN MED DITT SÄLLSKAP FÖR EN FIN MÅLTIDSUPPLEVELSE! 


Visst kan du boka vår restaurang med en grupp eller ett sällskap alldeles för er själva!


Det mesta är annorlunda nu på grund av alla regler kring Covid 19 och vi följer givetvis alla rekommendationer. Men visst kan du fortfarande boka din egen dag eller kväll i vår restaurang (eller kanske grillkåtan) för ditt sällskap 


Så - planera in en samling med dina vänner och boka in er hos oss, redan nu - för det kommer att vända! Vi väntar på er!


Välkommen att kontaka oss! 

CATERING


Vi erbjuder all slags catering för avhämtning.


Allt från hembakade frallor till stora bufféer. Vårdnäs stifstgård har lång erfarenhet av catering. Vad önskar du? Kontakta oss så hjälper vi dig med maten till ditt nästa arrangemang.


Vi hämtar våra råvaror från nära gårdar, lokala producenter och har en förkärlek för det vilda - tillsammans med dig sätter vi ihop den måltid du vill bjuda på!


Välkommen!


VÅR POPULÄRA LUNCH ÄR ÖPPEN MÅNDAG TILL FREDAG IGEN! 


Här kan du boka bord till vår omtyckta lunch:
Dessutom kan du boka lunchen för "take away" om det passar bättre:
Ett annat alternativ är våra fina måltider för utflykten, äventyret runt hörnet, vandringen eller vad som passar dig! 
SÅ - är du sugen på lunch ska du inte behöva gå hungrig från oss. Gör ditt val och välkommen hit!


Pris: 119:- / person

(109:-/person för avhämtning

BBQ I VÅRDNÄS GRILLKÅTA


Förgyll sommaren med en BBQ-kväll i Vårdnäs grillkåta. Perfekt för familjen, kompisgännet eller som en Kick-off för dig som vill skapa en skön känsla med arbetslaget!


Köket fyller en kärra med allt som behövs för en lyckad grillkväll. Sedan är det bara att fördela arbetsuppgifterna och fylla kåtan med grilldoft, musik och fina minnen.


VECKANS LUNCHMENY

FÖLJ MED BAKOM KULISSERNA

PÅ INSTAGRAM

VÅRA MÅLTIDSMILJÖER

På samma sätt som vi har olika rum för olika typer av möten så har vi också flera olika platser för olika matupplevelser. Om man ger måltiden lite tid extra tid och kärlek så hinner man både samtala och njuta av alla smaker och inte ”bara” bli mätt. Måltid är både mat och dryck. Vi har fullständiga rättigheter med omsorgsfullt utvalda ölsorter, viner och olika spritdrycker i vårt sortiment och ett eget husöl – Martin Luther Bier, som vi tagit fram speciellt för Vårdnäs tillsammans med Nils Oscars Bryggeri. Vill du lämna den mer traditionella restaurangmiljön kan vi fresta med en lunchkorg vid grillplatsen, en konferensfika med ryggsäck eller en lunchbox med kanotpaddling.

RESTAURANGEN


Med utsikt över vattnet


Med sin genomtänkta arkitektur är det lätt att få eget fönsterbord med utsikt över sjön. Restaurangen har 100 sittplatser och för ännu större sällskap går det enkelt att möblera i anslutande salong. På sommartid är terrassen givetvis öppen med 60 sittplatser ute i solen.

TERASSEN


Oförglömliga sommarkvällar


Vårdnäs terass är en riktig sommarpärla! Här kan du njuta ett glas rött med dina vänner eller en grillkväll under sommarens ljumma kvällar. Cirka 60 platser. Här finns även en eldstad som förlänger säsongen.

GRILLKÅTAN


Naturnära BBQ-deluxe


Av kärnvirke från Gammelkil har vår vaktmästare Krister byggt en grillkåta efter finsk förlaga. Här kan vi erbjuda en matupplevelse utöver det vanliga. Köket förbereder maten. Röken, elden, värmen från renfällarna skapar en närmast  mytisk atmosfär. Njut av grillad mat direkt från gallret och känn hur vildmarken kallar.


SALONGEN


Luta dig tillbaka med en kopp kaffe


Salongen äv den naturliga mötesplatsen när du kommer hit. Stora, luftiga ytor med ca 60 sittplatser i olika grupper, samt mingelbord och ett buffébord där vi dukar upp förmiddags- och eftermiddagsfika.

BAREN


Från snaps till Luther


Restaurangen har en liten men överaskande bra bar med fulla rättigheter. Vårt fokus ligger på drycken i kombination med maten. Viner med smaker som passar ett nordiskt kök och som håller hög ekologisk standard. Vi älskar öl, särskillt från små microbryggerier där passionen för hantverket får flöda fritt. Testa gärna vårt eget Lutheröl nästa gång du är på besök. Ett öl framtaget i samarbete med Nils Oscar till Reformationsåret 2017, som blivit så populärt att den stannat kvar på ölhyllan.


GRILLPLATSERNA


Boka en grillplats i sommar


Vårdnäs stiftsgård har flera, stora grillplatser med vacker utsikt över vattnet. Hit får du gärna komma och grilla men glöm inte att boka först. Ved finns till försäljning.


590 45 Brokind

Telefon: +46 13 36 85 00

E-post: info@vardnas.se

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "samtycker" godkänner du vår användning av cookies.

Jag samtycker