Restaurang

PÅ VÅRDNÄS ÄLSKAR VI ALLA

TYPER AV MÅLTIDER

Vi älskar mat – och måltiden som mötesplats.  Här är det enkelt att äta både nyttigt och fantastiskt gott – varje dag. Vi ligger mitt i Östergötland, i ett matlandskap rikt på fina råvaror och här känns det naturligt att vår mattradition är rotad i det klassiska svenska köket, men vi hämtar också inspiration från hela världen och lägger stor vikt vid utveckling av det gröna köket.

 

Vi bakar själva dagens bröd och bakverk i gårdens bageri och självklart kan du också njuta av goda drycker hos oss. Prova gärna våra egna husöl, som vi tagit fram tillsammans med lokala bryggerier.


Genom vårt medlemskap i Östgötamat och miljömärkningen Svanen har lokala och ekologiska producenter förtur på leveranslistan.

 

Välkommen till bords – vi ser fram emot att få ta hand om dig!

SOMMARENS RESTAURANGUTBUD PÅ VÅRDNÄS STIFTSGÅRD 9 juli - 3 aug.


Med sjöutsikt över både Kinda kanal och sjön Rängen!


I sommar är vår restaurang öppen kvällstid under tisdag till lördag från den 9 juli till den 3 augusti. Vid fint väder dukar vi på vår stora terrass och annars flyttar vi in i matsalen. Utsikten får du alltid på köpet!


På dagtid kan du boka matpaket till utflykten, vandringen eller paddlingen. Läs mer och boka här! - och glöm inte att boka bord, så vet du att du får plats!

CATERING


Vi erbjuder all slags catering för avhämtning.


Allt från hembakade frallor till stora bufféer. Vårdnäs stifstgård har lång erfarenhet av catering. Vad önskar du? Kontakta oss så hjälper vi dig med maten till ditt nästa arrangemang. Vi hämtar våra råvaror från nära gårdar, lokala producenter och har en förkärlek för det vilda - tillsammans med dig sätter vi ihop den måltid du vill bjuda på!

Välkommen!

LUNCHPAKET FÖR UFLYKTEN


Det är inne att vara ute!


Äventyret finns runt hörnet, så fånga dagen och boka och hämta ditt lunchpaket hos oss!

Hur går det till? Klicka, läs vidare och boka!

Ha en skön utflykt!

GRILLKVÄLL I KÅTAN 


Naturnära BBQ-deluxe


Av kärnvirke från Gammelkil har vi byggt en grillkåta efter finsk förlaga. Här kan vi erbjuda en matupplevelse utöver det vanliga. Köket förbereder maten, som ni sedan själva tillagar. Röken, elden, värmen från renfällarna skapar en närmast mytisk atmosfär. Njut av grillad mat direkt från gallret och känn hur vildmarken kallar.


Gruppstorlek

5–30 personer.Säg hej till vår kökschef Maria Wirén. Tillsammans med vårt köksteam jobbar Maria för den nära maten - efter säsong och gärna med grönt och vilt som inspiration.

FÖLJ MED BAKOM KULISSERNA

PÅ INSTAGRAM

VÅRA MÅLTIDSMILJÖER

På samma sätt som vi har olika rum för olika typer av möten så har vi också flera olika platser för olika matupplevelser. Om man ger måltiden lite tid extra tid och kärlek så hinner man både samtala och njuta av alla smaker och inte ”bara” bli mätt. Måltid är både mat och dryck. Vi har fullständiga rättigheter med omsorgsfullt utvalda ölsorter, viner och olika spritdrycker i vårt sortiment och ett eget husöl – Martin Luther Bier, som vi tagit fram speciellt för Vårdnäs tillsammans med Nils Oscars Bryggeri. Vill du lämna den mer traditionella restaurangmiljön kan vi fresta med en lunchkorg vid grillplatsen, en konferensfika med ryggsäck eller en lunchbox med kanotpaddling.

RESTAURANGEN


Med utsikt över vattnet


Med sin genomtänkta arkitektur är det lätt att få eget fönsterbord med utsikt över sjön. Restaurangen har 100 sittplatser och för ännu större sällskap går det enkelt att möblera i anslutande salong. På sommartid är terrassen givetvis öppen med 60 sittplatser ute i solen.

TERASSEN


Oförglömliga sommarkvällar


Vårdnäs terass är en riktig sommarpärla! Här kan du njuta ett glas rött med dina vänner eller en grillkväll under sommarens ljumma kvällar. Cirka 60 platser. Här finns även en eldstad som förlänger säsongen.

GRILLKÅTAN


Naturnära BBQ-deluxe


Av kärnvirke från Gammelkil har vår vaktmästare Krister byggt en grillkåta efter finsk förlaga. Här kan vi erbjuda en matupplevelse utöver det vanliga. Köket förbereder maten. Röken, elden, värmen från renfällarna skapar en närmast  mytisk atmosfär. Njut av grillad mat direkt från gallret och känn hur vildmarken kallar.


SALONGEN


Luta dig tillbaka med en kopp kaffe


Salongen är den naturliga mötesplatsen när du kommer hit. Stora, luftiga ytor med ca 60 sittplatser i olika grupper, samt mingelbord och ett buffébord där vi dukar upp förmiddags- och eftermiddagsfika.

BAREN


Från snaps till Luther


Restaurangen har en liten men överaskande bra bar med fulla rättigheter. Vårt fokus ligger på drycken i kombination med maten. Viner med smaker som passar ett nordiskt kök och som håller hög ekologisk standard. Vi älskar öl, särskillt från små microbryggerier där passionen för hantverket får flöda fritt. Testa gärna vårt eget Lutheröl nästa gång du är på besök. Ett öl framtaget i samarbete med Nils Oscar till Reformationsåret 2017, som blivit så populärt att den stannat kvar på ölhyllan.


GRILLPLATSERNA


Boka en grillplats i sommar


Vårdnäs stiftsgård har flera, stora grillplatser med vacker utsikt över vattnet. Hit får du gärna komma och grilla men glöm inte att boka först. Ved finns till försäljning.