Om oss

VÅRDNÄS STIFTSGÅRD – EN VÄXTPLATS

FÖR ALLT OCH ALLA

Vårdnäs - bara en halvtimme söder om Linköping väntar ett annat tempo på dig. Många av våra gäster berättar i så vackra ord om vad som händer med dem när de är hos oss. ”När jag stänger av bilmotorn och kliver ut på parkeringsplatsen så drabbas jag av stillheten”… Just stillheten, naturen som verktyg för återhämtning och Vårdnäs många olika inspirerande miljöer är nog en av de saker som skiljer oss från många andra hotell- och konferensanläggningar. Samtidigt finns förstås plats för både fest, galna upptåg, lek och helt vanliga konferenser. Vi vet att du har investerat både tid och förtroende när du väljer att komma hit. Därför är vi angelägna om att din upplevelse som ge dig lite mer än du förväntat dig.


Vi som jobbar på Vårdnäs har en gemensam vision där ” Vi skall vara skapande, stolta och passionerade människor som frigör energi för att vi kan, törs och vill ge av oss själva! Vi vill inspirera och beröra och skapa lust att besöka oss – igen och igen.” Vi ser också på vår verksamhet med ett ekologiskt perspektiv för att hitta nya insatser för att minska belastningen på vår fantastiska skapelse – det är ju ont om jordklot, som bekant.

 

Vi strävar efter att ge både våra gäster och varandra en bättre dag – varje dag. Genom engagemang, personlig omtanke och en stark gemensam identitet är våra fina medarbetarna den viktigaste resursen. All verksamhet på Vårdnäs ska präglas av detta. Alla är en viktig del av helheten – en av Vårdnäs alla stjärnor.


Vi vill gärna ha dig som gäst hos oss – när kommer du?

.

Jonas Ridderström

Verksamhetschef / CEO

+46 13 36 85 75

jonas.ridderstrom@vardnas.se

HISTORIA

18 juni 1944 invigde biskop Tor Andræ det första huset på Vårdnäs – Mellangården och ungdomsgården Vårdnäs såg dagens ljus. Det skulle vara en plats för gemenskap, samtal, personlig utveckling och fostran av ungdomar samt ett led i ungdomsvänlig samhällsplanering där ungdom och vuxna skulle mötas i samarbete och ansvar.


Över 70 år senare ägs och drivs Vårdnäs Stiftsgård fortfarande av Linköpings Stift. Anläggningen har växt betydligt under åren och idag är vi en etablerad hotell- och konferensanläggning av god standard. Det ursprungliga uppdraget - att vara en plats för gemenskap, utveckling och samtal lever kvar i högsta grad. Vi är glada och stolta över att vara en viktig och uppskattad mötesplats för både företag, myndigheter, församlingar, organisationer och privatpersoner i alla åldrar. Vårdnäs stiftsgård har en tydlig profil som präglas av omsorg om både människa och natur, erbjuder lugn och inbjuder till kreativitet.

HÅLLBARA MÖTEN  - PÅ FLERA SÄTT!

På Vårdnäs stiftsgård har vi ett uttalat mål att ligga i framkant och agera för miljömedvetenhet och hållbar utveckling. Därför är vi Svanenmärkta. En Svanenmärkt hotell-, restaurang-, konferensverksamhet har tagit ett helhetsgrepp om sitt miljöarbete och klarat Svanens stränga krav. Verksamheten arbetar, med hjälp av Svanen, mot det hållbara samhället.


ISO-Certifikat

Genom vårt medlemskap i Svenska Möten är vi också certifierade enligt ISO 9001 Kvalitetsledningssystem och ISO 14001 Miljöledningssystem. Ett aktivt miljöarbete ger många fördelar. Dels för ditt företag i form av minskad användning av resurser och lägre kostnader för avfallshantering, men också för vår gemensamma miljö.


Färdplan för klimatet

Linköpings stifts färdplan för klimatet 2022-2026 ska ses som en konkretisering och komplement till den nationella färdplanen. Här kan du läsa mer om det arbetet: Linköpings stifts färdplan för klimatet


Vi har många tak på stiftsgården. På taken sitter sammanlagt 479 st solpaneler som producerar cirka 160.000 kWh/år. Den el vi köper är bara förnyelsebar el - för klimatet och skapelsens bevarande! 

TILLSAMMANS GÖR VI DET MÖJLIGT FÖR FLER ATT UPPTÄCKA SVERIGE

STF är en ideell medlemsförening som arbetar för att alla ska ha tillgång till Sveriges natur och kultur, idag och i framtiden. Det kräver bland annat bättre möjligheter att turista hållbart, bra boenden runt om i landet, att vi slår vakt om allemansrätten och inte minst inspiration och guidning till nya äventyr.


Genom vårt samarbete med STF kan vi tillsammans skapa fler möjligheter till fina naturupplevelser och det gör vi tillsammans med drygt 250 andra anläggningar i Sverigen och 250.000 medlemmar.


Läs mer om STF här: https://www.svenskaturistforeningen.se/om-stf/


DETTA SIGILL FINNS BARA PÅ ANLÄGGNINGAR UTVALDA AV SVENSKA MÖTEN

Svenska Möten är experter på möten och hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet.


Att vi på Vårdnäs Stiftsgård är utvald av Svenska Möten innebär en garanti för dig som kund att vi möter höga kvalitetskrav och är certifierade enligt Svenska Mötens klassificeringssystem.

Vårdnäs Stiftsgård äger Svenska Möten tillsammans med ca 130 andra utvalda mötesanläggningar runt om i Sverige. Liksom alla övriga anläggningar är vi Svanenmärkta eller medlemmar i Svanens nätverk. Läs mer på www.svenskamoten.se


Svenska Möten – utvalda konferensanläggningarÖstgötamat är närproducerad mat. Mat som till allra största del antingen producerats eller odlats i Östergötland och dess absoluta närhet eller sluthanterats i länet. Östgötamat är en förening, där alla medlemmar uppfyller de här kraven och arbetar för att lyfta de regionala smakerna, produkterna och matupplevelserna.