Frälsarkransvandring

Frälsarkransvandring på Vårdnäs

GE DIG SJÄLV LITE TID FÖR BÅDE INSIKT OCH VACKER UTSIKT!

Vårdnäs Frälsarkransvandring är en lagom lång promenad runt vårt vackra område med tid för paus och eftertanke. 


Frälsarkransen är i sitt urspung ett radband med arton pärlor som du kan ha som armband eller bära med dig i fickan. Det är biskop emeritus Martin Lönnebo som skapat kransen och gett Vårdnäs stiftsgård sin välsignelse att också göra en Frälsarkransvandring. Vår Frälsakransvandring har växt fram genom samarbete mellan flera medarbetare på gården under ledning av vår stiftsgårdspräst Emma och våra vaktmästare, som också gjort det praktiska arbetet.


Ge dig själv en stunds eftertanke och ta dig runt vår vandringsslinga – du kommer inte att ångra dig!


Så här går Frälsarkransvandringen på Vårdnäs till

  • I receptionen på Vårdnäs Stiftsgård finns en karta att hämta ut. Kartan visar vägen till de 10 olika platserna där pärlorna finns utplacerade i naturen.  På kartans baksida finns instruktioner till varje pärla - en text, något att fundera på samt en bön.


  • Du väljer själv om du besöker alla 10 pärlor eller om du väljer en eller ett fåtal. På vissa platser finns det bänkar att sitta på och på andra inte. Hela rundan är ca 800 m lång. Då Vårdnäs ligger på en kuperad plats är det både uppförs- och nerförsbackar på rundan.
  • När vandringen är klar lämnar kartan tillbaka i receptionen.


  • Det är kostnadsfritt att gå vandringen och den behöver inte förbokas.


Karta som visar Frälsarkransvandringen

Som sagt hämtar du en karta i receptionen som ska guida dig på vandringen. Du kan redan nu ta en titt på kartan för att se hur det ser ut. Klicka på bilden för att ladda ner en pdf med kartan över Frälsarkransvandringen:

Vad är en Frälsarkrans?
Frälsarkransen är ett radband med arton pärlor (i 10 olika varianter) som du kan ha som armband eller bära med dig i fickan. Pärlorna, som också kallas livets pärlor, är en hjälp att bära tron med sig och att påminnas om att Gud är med oss. Det är biskop emeritus Martin Lönnebo som
skapat kransen och som gett Vårdnäs stiftsgård sin välsignelse att också göra en vandring.


Läs mer om Frälsarkransen här.


Läs mer om vad de olika pärlorna betyder.