Glamping - Camping Deluxe - Vindskydd"Camping deluxe"

- vår version av glamping!

BOKA NU!


CAMPING DELUXE - GLAMPING - VINDSKYDD

Att vistas utomhus fortsätter vara populärt även efter pandemin. Att få frisk luft och umgås i vacker natur. På Vårdnäs finns flera vindskyddsområden med tillhörande grillplatser. Dessa vindskyddsplatser är bokningsbara, vilket gör att du är garanterad ett eget vindskydd och behöver inte dela det med andra. 


Sommartid är vindskydden "pimpade" med diverse tillbehör och går under konceptet "camping deluxe". Höst - vinter - vår är det "vanliga" vindskydd som går att boka.Det finns mat och matpaket att köpa i vår restauang!


Klicka i menyn nedan för att välja vad du vill veta mer om, eller scrolla sidan ner för att få all information:


Våra bokningsbara koncept

Camping deluxe - glamping

OBS - du söker på "RUM" så kommer också Glamping-alternativet upp!

För dig som vill ha närheten till naturen erbjuder vi Camping Deluxe, glamping i våra lyxigare vindskydd. Du övernattar mitt i Vårdnäs vackraste miljö, lyssnar till en sprakande brasa och susande träd. Det är bara fantastin och din egen kreativitet som sätter gränsen för vad din Camping Deluxeupplevelse kan innehålla. Vi ser till att det finns gott om härliga mattor, massor med kuddar, oljelampor, ljuslyktor, ljusslingor, bluetoothhögtalare och din alldeles egen lägereld. Resten av upplevelsen gör du själv - tillsammans med din partner, vänner eller familjen. Glöm inte att ta med egen sovsäck och liggunderlag.


Bokningsbart: 15 april - 15 oktober


Vad ingår:

Boende i vindskydd. Nytt för i år är att det finns låsbara glasdörrar! Inrett med mattor, prydnadskuddar, myggnät, ljusslingor, lyktor, ved, tändredskap, Bluetoothhögtalare, eluttag, brandsläckare, frukost på hotellet, tillgång till dusch och toalett.


Vad ingår ej:

Övrig utrustning så som liggunderlag, sovsäck och kudde.


Vad kostar det:

PRIS 2024

1500:-/för två personer

1900:- för en familj (2 vuxna, 2 barn 0-12 år)


Tillkommande personer 200:-/person

Max antal 6 personer/vindskydd

Fri avbokning fram till 48timmar innan ankomst!

Du kan också kombinera paketet med till exempel vandra en dag, hyra kanot/kajak, boka vår sjöbastu samt middag i vår restaurang!

Läs mer i stycket FAQ för att få veta mer om att hyra våra vindskydd.

Våra bokningsbara koncept

"Vanligt" vindskydd

Höst, vinter och tidig vår är det möjligt att hyra våra vindskydd "som de är". Du kanske är ny på det här med att sova i vindskydd och det känns tryggt att vara på en anläggning med service runt hörnet. Fördelen är också att du vet att du är ensam i vindskyddet och behöver inte dela det med någon annan. 


Bokningsbart: året runt


Vad ingår:

Hyra av vindskyddet, ved (1 säck), tillgång till dusch och toalett på morgonen.


Vad ingår ej:

Det du behöver i vindskyddet under din vistelse. T ex liggunderlag, sovsäck, kudde, pannlampa mm. Ingen mat ingår i paketet.


Vad kostar det:

PRIS 2024

600:- för ett vindskydd


Max antal: 6 personer/vindskydd

Fri avbokning fram till 48timmar innan ankomst!


Du kan också kombinera paketet med till exempel att boka vår sjöbastu samt middag i vår restaurang! Att köpa till frukost kostar 120 kr för vuxen och halva priset för barn mellan 3-12 år. Observera att frukosten måste bokas i förväg.


Läs mer i stycket FAQ för att få veta mer om hur det går till att hyra våra vindskydd.

Våra områden med vindskydd

På Vårdäs finns tre bokningsbara vindskyddsplatser. "Rängen", "Kinda kanal" och "Skogen".

Rängen

"Rängen" är ett vindskydd med sjöutsikt med egen grillplats. Ca 100 m bort finns WC och dricksvattenpåfyllnad. Det finns plats för max 6 personer i vindskyddet. Eluttag finns. Vindskyddet ligger granne med vindskyddet "Kinda kanal", vilket gör att ett större sällskap kan hyra båda vindskydden och umgås men med gott om plats.

Kinda kanal

"Kinda kanal" är ett vindskydd med sjöutsikt med egen grillplats. Ca 100 m bort finns WC och dricksvattenpåfyllnad. Det finns plats för max 6 personer i vindskyddet. Eluttag finns. Vindskyddet ligger granne med vindskyddet "Rängen", vilket gör att ett större sällskap kan hyra båda vindskydden och umgås men med gott om plats.

Skogen

”Skogen” består av två vindskydd i vinkel mot varandra. I mitten finns en grillplats. Ca 50 m från vindskyddet finns en torrtoalett. Det finns att tillgå WC och dricksvattenpåfyllnad i byggnaden Gammelgården 300 m bort. Vid bokning av "Skogen" får båda vindskydden användas, och kan inte bokas av något annat sällskap samtidigt. 

Karta över vart vindskydden finns på Vårdnäs:

BRA ATT VETA - FAQ


Vad är "camping deluxe"?

Camping deluxe är Vårdnäs koncept med lite lyxigare boende i vindskydd. Observera att det är INTE boende i stugor eller liknande, utan det är boende i vanliga vindskydd, men de är extrautrustade för att göra vistelsen mysigare. Därav namnet "Camping deluxe".


Incheckning och utcheckning: Incheckning kl 15:00 och utcheckning kl 11:00


Ingår det någon sovutrustning? Nej. Den tar du med själv. Det som ingår är myggnät, mattor på golvet i vindskyddet, prydnadskuddar och annat lull lull.


Är det sängar i vindskydden? Nej, vi har inte sängar i våra glampingvindskydd. Det ligger mattor på golvet i vindskydden. Du tar med egen sovutrustning.


Får jag ta med mig hunden? Nja, hundar är välkomna om de håller sig utanför glampingvindskydden, men, de får ej vistas i glampingvindskydden då det ligger mattor, kuddar och andra textilier där. Hunden ska vara kopplad och i övrigt vara lugn och harmonisk och ej vara störande för andra gäster.


Ligger vindskyddet för sig själv eller har man ”grannar”? Vindskydden Rängen och Kinda kanal ligger i närhet av varandra med en avskärmning emellan. Vindskyddet Skogen ligger enskilt.


Hur många kan sova i varje vindskydd? 6 personer i varje camping deluxe vindskydd.


Ingår det någon mat i priset? I paketet "Camping deluxe" ingår frukost. Vintertid när vindskyddet bokas som "vanligt" vindskydd ingår ej frukost, men går att köpa till (bör förbokas då restaurangen vissa dagar kan vara stängd beroende på säsong och bokningsläge).


Går det att köpa till mat? Ja, det går att komplettera bokningen med t ex grillpaket eller middag i restaurangen (när/om den är öppen). Middag och grillpaket behöver förbokas senast 2 dagar innan.


Går det att få tag i dricksvatten? Ja, dricksvatten finns att fylla på vid olika platser på Vårdnäs.


Behöver jag städa efter mig? Ja, plocka och snygga till efter dig/ditt sällskap. Soptunna finns på platsen. Säg till i receptionen om något hänt eller behöver åtgärdas.

Galleri med bilder på våra vindskydd

Vad är glamping?

 

Glamping är en växande semestertrend över hela Europa. Konceptet är enkelt – glamourös camping. Att semestra i naturen har sedan länge varit förknippat med omständighet, som att det i själva upplevelsen ingår att vara obekväm. Att resa sitt eget tält, koka pulvermat på stormkök och vakna upp till att behöva plocka undan allting efter sig har varit nödvändigheter för att få tillgång till naturen som boende. Glamping är det lyxigare sättet att göra det; som hotell fast utomhus.

 

Själva ordet glamping är en kombination av orden camping och glamour. Svårare än så är det inte heller. Ett gammeldags sätt att campa, med medhavd utrustning, kartor och kompasser, trängsel och svett möter den nya tidens behov av skön sömn, gott om utrymme och modern bekvämlighet. Lyx och guldkant behöver inte längre stå i kontrast till att uppleva naturen.

 

Det finns olika varianter av att glampa. För en del är det glamourösa bara att ha ett större tält, att slippa trängas en hel familj på liten yta skapar bara det en ny nivå av semesterkänsla. Andra glampar i husbil, då det kanske handlar om att äta middag på restaurang istället för att tvingas tillaga vad som går i bilens lilla kök. Att glampa är att unna sig det där lilla extra, att göra campingnatten till avkoppling och inte ansträngning. 

Hur glampar du?

 

Det är din kreativetet som sätter gränsen för hur just din glampingupplevelse ser ut. Kanske sätter du ett lyxtält i foten av Kebnekaise, kanske checkar du in i en familjevänlig glampingstuga på Gotland. Glamping är ett verktyg för att du ska uppleva naturen på ett sätt som är bekvämt för dig.

 

Här på Vårdnäs tänker vi glampingnatten som en hotellnatt, fast utomhus. Vad vi erbjuder är ansvarsfriheten och tryggheten i att checka in på hotell, skillnaden är att du gör det ute i naturen. Här behöver du inga förkunskaper; du behöver inte kunna göra upp en eld, veta hur du beter dig eller känna till någonting om omgivningen. Du kommer till naturen för att uppleva den, och vi ser till att din upplevelse är bekväm.

Vad är glampingupplevelsen?

 

För att få ut den maximala avkopplingen under din glampingnatt är det några saker du kan förbereda:

 

  • ligg bekvämt. Den som sätter upp ditt glampingboende ger dig förutsättning att övernatta så bekvämt som möjligt, men det är bara du som vet hur du sover riktigt skönt. Sover du bäst på ett riktigt mjukt liggunderlag eller ett lite fastare? Vill du vara riktigt varm i din sovsäck eller sover du bättre lite svalare?
  • mys med ljus. Till skillnad från campingtältets batterilampa har du möjlighet att glampa upp rummet med ljusslingor, batteridrivna värmeljus eller glöden från en öppen eld. Värm upp rummet med ljus när nattens mörker smyger sig fram, så får du en riktigt hemtrevlig stämning.
  • ät gott. Det här kanske det bästa med glamping. När du campar är måltiden mest ett nödvändigt intag av mat, men glampar du kan du se till att njuta av det. Köp med dig vad du älskar från affären, besök en restaurang i närheten eller varför inte beställa en pizza.

 

Och viktigast av allt: njut av stunden. Du väljer glamping som semester för att du vill uppleva ett annat tempo utan att behöva ta ansvar. Lägg bort telefonen, släpp alla måsten och lyssna på stillheten.Glamping Östergötland

 

I en växande trend är det fortfarande snålt med glamping i Sverige. Vi på Vårdnäs Stiftsgård är några av få som erbjuder glamping i den unika, östgötska miljön. Bara här kan du vakna upp bekvämt utsövd, omgiven av den östgötska skogen, med utsikt över sjön Stora Rängen som morgonvy.

 

Till din vistelse tillhandahåller vi kuddar, mattor, filtar och mysbelysning till ditt lyxiga vindskydd. Du tänder din egen lägereld. Det finns uttag om du behöver ladda din mobil, och om du vill förstärka din upplevelse med musik kan du koppla upp dig till våra bluetooth-högtalare. När du sovit ut väntar en härlig frukost i stiftsgården. Det enda du behöver tänka på är hur du sover bekvämt, så ta med dig ett skönt liggunderlag och en mysig sovsäck.